1 hete, HelloVidék

Lassan meg kell barátkoznunk a gondolattal: a rovarfehérje egyre nagyobb üzlet lesz itthon is

Tagadhatatlanul megosztó és mondhatni, forró téma Európában és egyben Magyarországon is a rovarfogyasztás, pedig úgy tűnik, hogy lassan itt az idő megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy egyre gyakrabban találkozhatunk majd az üzletekben rovar alapú élelmiszerekkel. A szárított sárga lisztkukac lett az első ehető rovar, amely élelmiszerként megszerezte a kereskedelmi forgalomba hozatali engedélyt az Európai Unióban. Hazánk ugyan ellenezte, de a döntés minden tagállamra érvényes. Ám felmerülhet a kérdés, hogy a legtöbben miért is ódzkodnak ennyire a fogyasztásuktól, amikor több szempontból bebizonyították már, hogy számos jótékony hatással bírnak a rovarfehérjék – már ami a környezetet illeti.

Teljes cikk elolvasása

Kapcsolódó hírek